Spomocník: iPrázdniny s učiteli – Můj prázdninový videopříběh

Už jste zaregistrovali prázdninovou akci pro učitele, kterou organizuje Spomocník s Elixírem do škol? Zúčastněte se iPrázdnin a zapojte se do jedné z aktivit. Tentokrát se budeme věnovat tvorbě videopříběhů.

Prázdniny na videu

Z tyrkysových odstínů karibského moře nemohu odtrhnout oči. Kubánský barman přináší stále zajímavější koktejly a já si užívám už druhý týden prázdnin na pohádkové pláži Varadera. Při tvorbě fotopříběhů si najednou uvědomím, že bych mohl natočit i nějaké to video. Co by to bylo za prázdniny bez videa, pomyslím si. A tak přepínám svůj fotoaparát do režimu videa a jdu zachytit tu krásu kolem.

Z minulého dílu už víte, že na žádné pláži ve skutečnosti nejsem. Svůj prázdninový videopříběh ale přesto natočím. Pojďte jej točit společně se mnou.

Zadání aktivity

  1. Vytvořte krátký videopříběh (do 1 minuty) ze svých prázdnin (tipy, jak na to, najdete v článku)
  2. Hotové video si uložte do svého telefonu nebo počítače.
  3. Na portálu iPrázdniny s učiteli publikuje svůj videopříběh podle návodu.

Přečtěte si celý článek, zjistěte podrobnosti k výzvě a zapojte se.

Sledujte Spomocníka a přihlaste se k odběru newsletteru.


Článek je dostupný na Metodickém portálu RVP.CZ pod lincencí CC BY-NC-ND.

 

 

 

MAŠEK, Jaroslav. iPrázdniny s učiteli 3: Můj prázdninový videopříběh. Metodický portál: Články [online]. 08. 07. 2019, [cit. 2019-07-11]. Dostupný z WWW: <https://spomocnik.rvp.cz/clanek/22163/IPRAZDNINY-S-UCITELI-3-MUJ-PRAZDNINOVY-VIDEOPRIBEH.html>. ISSN 1802-4785.