Učitel IN 2020

Letošní Učitel In byl výjimečný. Stejně jako mnoho jiných workshopů a kurzů, které se chystaly prezenčně. Jsem ráda, že pořadatelé akci nevzdali a pozvali nás na sobotní setkání do virtuálního prostoru, což potěšilo hlavně zájemce z daleka.

Úvodní blok započal J. Mašek se svým zhodnocením iPrázdnin a pak už ředitel ZŠ Březová popisoval své zkušenosti s online výukou. Asi nás nepřekvapí, že nezdůrazňoval použití technologií, ale spíš respekt k dítěti, schopnost učitelů vytvořit online podporu a sdílení zkušeností.

Každý účastník si pak vybral témata, která mu padla do oka, ať už to byl zkušený Libor Klubal s aktivizačními metodami, Iva Jelínková se žákovskými portfolii v SeeSaw, složitější téma Google Analytics a další.

V závěru nás doslova ohromil Václav Písecký a jeho kritický přístup k filmu V síti. Přiznám se, že jsem se obávala, jaké záběry uvidíme, ale nakonec mě přesvědčil důraz na pozitivní stránky internetu.

Jako vždy bylo těžké si vybrat, které téma si poslechnout, a občas se člověk rozhodoval těsně před vstupem do virtuální místnosti. Ale letos nemusíme být zklamaní, že jsme ostatní přednášející nestihli. Záznamy už na nás totiž čekají na stránkách konference.